- 29 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme500
Mantar, süngersi yapısından dolayı çok su çektiği için mantarları yıkamayıp limonlu suya batırıp nemlendirdiğimiz bir kağıt havlu ile silerek temizliyoruz. Temizlediğimiz kestane mantarlarını kağıt havluyla kurutup 1/2 cm kalınlığında dilimliyoruz. Dilimlediğimiz mantarları Sedona Kurutucu’nun tepsisine askeri nizam dizin, 48 derecede 16-18 saat kadar, ortadan ikiye böldüğünüzde nemli olmayacak kadar kurutun. Kuruttuğunuz mantarları oda sıcaklığına geldikten sonra blenderınızın uygun bir boy haznesine koyup toz haline gelene kadar çekin.
Yorum Yap